Hvis du på noget tidspunkt har været på jagt efter en projektor til foredrag eller storskærm til firmaets sommerfest, vil du meget sandsynligt været løbet ind i et par forklaringer eller to, som gjorde det klart, at der er mere at tage stilling til end bare at finde en “stor skærm”.

Vi har her beskrevet nogle af de udtryk og betegnelser der er relevante for valg af storskærm, så du inden længe kan føle dig som ekspert på området 🙂

Inden du går i gang med søgningen, skal du have gjort det klart om det er til brug indendørs eller udendørs, hvor stor en lokation storskærmen skal bruges til, og hvilket lys der forventes at være. Derefter kan du tage stilling til og det er projektor eller LED-skærm, der er vejen frem. Projektorer benyttes ofte til foredrag, konferencer, koncerter og filmvisninger og kan fås i forskellige typer opløsninger og ANSI-lumen tilpasset behovet. LED-skærme giver et skarpt udtryk og kan med deres teknologi skabe klare billeder som er mindre afhængige af omgivelserne. Ved events som koncerter og konferencer komplimenterer de to typer skærme hinanden godt, og det er derfor meget normalt at vores kunder kombinerer brugen af projektorer og LED-skærme.

ANSI-lumen
Lumen indikerer hvilken lysstyrke en projektor har, og det er relevant i forhold til omgivelserne hvori den skal benyttes. Planlægger du at benytte projektoren i et lyst og stort konferencelokale skal ANSI-lumen være en del højere, end hvis du planlægger at dæmpe belysningen i lokalet før du fremviser på projektoren. Jo lysere lokale, jo flere lumen er der derfor behov for. Størrelsen på lokalet er heller ikke ligegyldig, her vil det være nødvendigt med et højere antal lumen jo større lokalet er. Hos Invi tilbyder vi mindre projektorer med 3000 ANSI-lumen eller kraftigere projektorer med op til 30.000 ANSI lumen. Vi har derfor projektorer til foredrag og møder, og til koncerter og festivaler, hvor de skaber et flot udtryk på scenen.

Opløsning
Som vi kender det fra TV-skærme handler opløsning om skarpheden på skærmen. Jo højere opløsning projektor eller LED-skærm har, desto mere detaljeret kan den fremvise. Det betyder dog ikke at du altid behøver den højeste opløsning, da udtrykket også afhænger af hvilke billeder eller præsentationer du skal fremvise. Skal du eksempelvis fremvise kvalitetsbilleder og præsentationer vil det være en fordel at vælge den høje opløsning, da dette vil skabe et flot og klart udtryk.

IP65
Skal LED-skærme bruges til udendørs events, er det nødvendigt med en IP65-certificeret skærm, der kan tåle vores altid spændende sommervejr i Danmark. Er skærmen IP65- certificeret er du sikret at udstyret kan klare vind, vejr, regn uden problemer. Vi vil jo så nødig blære os(…), men vil da hurtigt nævne at vi som de eneste i Danmark kan tilbyde en modelopbygget IP65 storskærm. Enkelt sagt: størrelsen er ikke længere en begrænsning for udendørs LED-skærme.

Kasteafstand
Kasteafstand handler om hvor langt væk fra lærredet projektoren skal placeres. Jo større lokation der skal bruges, jo længere kasteafstand er det nødvendigt at have. Omvendt vil en projektor med stor kasteafstand ikke fungere optimalt med for kort afstand til lærredet og det er derfor nødvendigt at have en ide om størrelsen på eventet inden valget tages.

Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på hvordan valget af storskærm skal tages, men har du fortsat spørgsmål omkring de forskellige muligheder til dit event, er du velkommen til at kontakte os, så giver vi gerne et godt råd med på vejen.

Du kan læse vores andre blog posts lige her!